+32491120957 info@apps2use.be

Get IN Touch

Contacteer ons

CONNECT

Wij proberen om regelmatig informatie en/of foto’s van onze klanten te posten op onze sociale media, voorlopig kan u ons vinden op Facebook en Instagram.

CONTACT

+32491120957

info@apps2use.be

www.apps2use.be

Mezenhof 4, 2590 Berlaar

Meer Detail informatie

F.A.Q.

 

Is FootCal echt gratis?

Het eerste jaar wordt de website + app gratis inderdaad aangeboden aan de club om terdege te kunnen testen. Dit is een gevolg van COVID-19 waarbij apps2use zich wil engageren om de clubs te ondersteunen. Na het eerste jaar kan de club beslissen om verder te gaan ja dan nee, in samenspraak met apps2use/footcal wordt dan de kost berekend op basis van het aantal leden (spelers/bestuur/trainers) waaruit dan een jaarlijkse kostprijs bestaat (1,5 euro per lid per jaar – dus in totaal 200 leden zal jaarlijkse kostprijs 300 euro zijn)  apps2use engageert zich om sponsors mee te zoeken voor de clubs om dit te financieren, indien niet dan is het aan de club of ze verder willen of niet.

Moet elke gebruiker app betalen?

Neen, de app is gratis.

Het is de website om look & feel en de clubstatistieken en inrichting van de app te doen welke de club op jaarlijkse vergoeding dient te betalen. Iedereen die app wil gebruiken zal dit gratis kunnen doen zelfs de grootouders of sympathisanten van buiten af de club.

Wat is de tijdsbesparing voor club?

Vooral de gerichte communicatie door middel van de kalender die op voorhand zichtbaar en aanpasbaar is zal in tijd een besparing zijn.

Vb.

– trainer kan door middel van 1 input van een extra training/wedstrijd en/of wijziging van tijd/locatie of extra kledij vermelding in app al zijn spelers informeren en vragen om aanwezigheidsbevestiging;

– men kan proactief reeds als speler aangeven wanneer hij/zij kan trainen of spelen, voor de trainers wordt het dan zeer makkelijk af te stemmen wie er met welke ploeg mee moet.

Kan look & feel van app aangepast worden aan club?

Ja, volmondig ja, dit was een vereiste van vele clubs en van logo tot kleur alsook profielen binnen de club. Het vastleggen van wie wat mag doen is compleet door club zelf te beslissen.

Kan de app door hele club gebruikt worden?

Ja zelfs meer dan dat, ook buitenstaanders / sympathisanten / grootouders of andere personen kunnen app gratis gebruiken en downloaden met beperkt zicht en mogelijkheden. Zij zien als supporter wel de kalender en de wedstrijden (wanneer en waar welke ploeg speelt), indien zij het akkoord als supporter krijgen om kind te volgen (QR scanning gestuurd – GDPR) dan zien zij meer informatie en zullen ze ook de doelpunten van de wedstrijden van dat kind indien het meedoet aan wedstrijd kunnen volgen via de LIVE-Modus bv. 

Waarom zijn kosten zo laag? of zelfs gratis?

De FootCal app is generisch ontworpen, wat betekent dat de functionaliteit van de app door verschillende clubs kan gebuikt worden dat maakt ook dat na een paar jaar testen, deze app snel en top werkt en direct kan geïntegreerd worden als communicatie tool.

Achter apps2use zit een aantal gedreven mensen die vooral voetbal ‘minded’ zijn en FootCal is een uit de hand gelopen hobby met het doel een ontwerp te hebben waar functionaliteit prioriteit was met de focus op de ondersteuning van de amateurclubs in kosten. De uitgestippelde missie en visie was namelijk het gezin met de club verbinden door correcte en duidelijk communicatie, en dit LOW-COST  aanbieden (de jaarlijkse sportclub budgetproblematiek in het achterhoofd)

Meer nog heeft apps2use besloten deze ondersteuning door te trekken aangezien COVID-19 tijden het financieel voor de clubs het nog moeilijker heeft gemaakt en het eerste jaar reeds gratis aanbiedt en dan ook zich engageert om lokale sponsors te vinden om de volgende jaren de financiën te verzorgen.

Wat is verschil met facebook of whatsapp groepen?
 • FootCal heeft geen chatfunctie, reden is gerichte communicatie = doel
 • FootCal heeft zoals Facebook en WhatsApp groepen ook kunnen aanbieden :
  • wedstrijden en kalender, info van selectie spelers, aanwezigheden bevestiging, afgelastingen en veranderingen.
 • FootCal heeft bovendien nog ook (wat Facebook/WhatsApp groepen niet kunnen aanbieden) :
  • Overzicht clubleden en administratie leden + spelers
  • Transparantie in 1 tool van trainingen en wedstrijden in kalender vorm via een APP
  • Transparantie ook van de selecties van de spelers voor alle ouders via 1 tool  via de APP
  • Dag en weekoverzichten naar de toekomst toe in 1 overzichtskalender
  • Mogelijkheid club kalender met privé-kalender te verbinden en in privé-agenda zichtbaar te maken.
  • Overzicht van doelpunten en eventueel LIVE-modus om wedstrijd door niet aanwezigen te laten volgen.
  • Statistieken van alles voor club beschikbaar via de website ook per speler en oplijsting / statistiek van aanwezigheden en doelpunten eventueel, ook per team binnen de club.
  • FootCal = GDPR – proof via QR Scanning
  • Details van locatie via app + automatische navigatie naar locatie, link met google maps
  • Automatische update van de kalender door BBF, inclusief afgelastingen met push berichten naar ouders van geselecteerde spelers
  • Extra informatie per wedstrijd en/of training mogelijk, wijzigingen bv. locatie mogelijk te wijzigen en direct info aan ouders via APP
  • Push-notificaties/ berichten van wijzingen enz. gebeuren enkel gericht naar de spelers die het aanbelangen of team die het aanbelangt dus de geselecteerde spelers.
  • LIVE-Modus, dus niet aanwezigen kunnen ook volgen van de wedstrijd (grootouders, sympathisanten, enz.)
  • Wedstrijdbladen kunnen met 1 druk op knop verzonden worden naar een centraal e-mailadres binnen de club.
  • Gegevens door trainers en bestuur in APP te vinden mits profiel trainer en/of bestuur, zodanig dat alle nodige gegevens beschikbaar zijn.